- Wykaz forów Wędzenie z pasją Domowe konserwy i wyroby z szynkowaru Pozostałe wyroby parzone
-
- Dzisiaj jest 26 kwie 2018, 9:53
- Strefa czasowa UTC+02:00
Pozostałe wyroby parzone
Tematy: 1
• Strona 1 z 1
-
- Tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Polędwica w ziołach
Odpowiedzi: 2autor: Anuś » 28 lis 2016, 19:341 min readPierwszy post
Polędwica o masie 1,2 -1,5 kg peklowana na sucho w proporcjach 50/50 sól i czyli 8 g soli i tyle samo peklosoli na kg mięsa na 36 godzin w lodówce. Potrzebne będzie 2 litry mleka o zawartości...Ostatni post
Fajny sposób na polędwicę, tylko czy temp. parzenia nie za wysoka?
Polędwica wygląda na "suchawą".
Proponuję parzyć do temp. 60st, no góra 62st. - 2 Odpowiedzi
- 976 Odsłony
- Ostatni post autor: Piotruś pan
Wyświetl najnowszy post
14 paź 2017, 9:31
-
Tematy: 1
• Strona 1 z 1
Przejdź do
- Wędzenie z pasją
- Podstawy, czyli od czego zacząć
- Peklowanie podstawy
- Pasteryzacja podstawy
- Nasza mała masarnia
- Wędzenie podstawy
- Wędzarnie i sprzęt
- Budowanie wędzarni
- Sprzęt
- Kiełbasy i wędzonki
- Szynki
- Boczki
- Balerony
- Polędwice
- Kiełbasy cienkie
- Kiełbasy grube
- Inne
- Domowe konserwy i wyroby z szynkowaru
- Słoikowe
- Z szynkowara i praski
- W osłonkach barierowych
- Pozostałe wyroby parzone
- Konserwy
- Wędliny dojrzewające
- Wyroby podrobowe
- Kaszanka
- Salceson
- Pasztetowa (wątrobianka, leberka)
- Inne podrobowe...
- Drób
- Wędliny drobiowe
- Inne wyroby
- Ryby
- Wędzenie ryb
- Przetwory rybne
- Pozostałe wyroby
- Dziczyzna
- Zbiór róznych przepisów
- Biblioteka z pasją
- Wędliniarstwo
- Mleczarstwo
- Przetwórstwo rybne
- Gastronomia
- Piekarstwo i cukiernictwo
- Napoje
- Pozostałe Wyroby
- W kuchni...
- Na śniadanie
- Na obiad
- Zupy
- Na kolację
- Sałatki i surówki
- Potrawy regionalne
- Pozostałe potrawy
- Dodatki do potraw
- Domowy Fast Food
- Domowe serowarstwo
- Sery twarde
- Sery miękkie
- Pozostałe wyroby z mleka
- Domowe trunki
- Nalewki
- Wino
- Piwo
- Miody pitne
- Inne
- Wypieki
- Chleb
- Bułki
- Ciasta i słodkości
- Pozostałe wypieki
- Spiżarnia
- Ogórki, cukina, kabaczki
- Jabłka, gruszki
- Dżemy, soki...
- Grzyby i owoce leśne
- Pozostałe... (buraczki, dynie, pomidory)
- Przetwory z CHILLI
- Potrawy z kociołków, wolnowarów itp.
- Grill
- Galeria Naszych wyrobów
- Nasze Dziedzictwo Kulinarne
- Kuchnia Pałucka
- Kuchnia historyczna
- O wszystkim
- Luźne rozmowy
- Hyde-Park
- Pomoc i sprawy techniczne
- Życzenia i wszystkie inne...
- Na wesoło ;)
- Nasze ogrody, działki
- Konkursy
- Świąteczny 2016 :)
- Giełda
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość