UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Jacekw21
Posty: 41
Rejestracja: 22 lis 2016, 21:46

Szynka z grilla

Post #1 autor: Jacekw21 » 27 lis 2016, 15:50

DSC00008.JPG

DSC00005.JPG

20160126_184216.png

20160126_181453.png

Przepis na marynatę
Składniki
-oregano
-bazylia
-zioła prowansalskie
-papryka słodka i ostra
-mieszanka warzyw suszonych bez soli
-sól do smaku
-pieprz czarny
-olej
-czosnek wyciśnięty przez praskę

Następnie szynkę dokładnie smarujemy marynatą i zamykamy w jakimś pojemniku ja zapakowałem w worek próżniowy.
Czas marynowania mięsa 12 godzin
Grillowanie
-na początek dajemy wysoką temperaturę aby zamknąć pory w mięcie a następnie zmniejszamy temperaturę i trzymamy na grillu do tej pory jaki stopień wysmażenia chcemy uzyskać .

http://smakijackaw.blogspot.com/2016/01 ... html#links
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wróć do „Grill”