Szynka konserwowa prasowana

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Krzysztof
Posty: 44
Rejestracja: 08 lis 2016, 20:15

Szynka konserwowa prasowana

Post autor: Krzysztof »

Składniki: Szynka wp(na zdjęciu wycięty cały mięsień) sól peklowa 20g/kg mięsa Wykonanie: Szynkę myjemy, osuszamy a następnie nacieramy solą peklową w ilości 20g na każdy kilogram mięsa. Pakujemy próżniowo albo wkładamy w pojemnik z przykryciem. W pojemniku raz dziennie obracamy. Peklujemy przez 5 dni w lodówce. Następnie osuszamy ręcznikiem i parzymy w szynkowarze w temp. wody 75-80 do uzyskania wewnątrz wyrobu 66st.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam na swój blog na FB

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

Obrazek
Odpowiedz

Wróć do „Z szynkowara i praski”