Granulat ze skórek wieprzowych

Odpowiedz
Awatar użytkownika
lesniak
Posty: 153
Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07

Granulat ze skórek wieprzowych

Post autor: lesniak »

Jeśli mamy nadmiar skórek wieprzowych, warto zrobić sobie taki granulat ze skórek. Idealny dodatek do konserw jako zamiennik w recepturach gdzie jest emulsja kolagenowa. Można dodać do salcesonów, kaszanek i innych wyrobów.
Wykonanie:
Skórki oczyścić z tłuszczu, i ugotować do miękkości. Wyjąć, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować blenderem, odstawić do wystudzenia do następnego dnia. Wyjąć z miski, pokroić na kawałki i zmielić na maszynce używać sitka 4 mm.
Granulat zapakować próżniowo i zamrozić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts
Odpowiedz

Wróć do „Z szynkowara i praski”