Pierekaczewnik.

Awatar użytkownika
Roger
Posty: 201
Rejestracja: 11 lis 2016, 22:53
Lokalizacja: W-wa & Lubuskie

Re: Pierekaczewnik.

Post autor: Roger »

Aniu jeśli chodzi o te ciasteczka to pewnie myślisz o czak-czak ;)

czak czak Kruszyniany.jpg


Tu nmasz parę wersji:
Tu masz wg Beiota ale pewnie Bena robiła ;)

wersja z Tatarii

A tutaj jeszcze inna wariacja ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Robert
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
Awatar użytkownika
Roger
Posty: 201
Rejestracja: 11 lis 2016, 22:53
Lokalizacja: W-wa & Lubuskie

Re: Pierekaczewnik.

Post autor: Roger »

Tak sobie teraz myślę że można by spróbować wałkowania na raz ale podobnie jak z ciastem francuskim czyli rozwałkować posmarować masłem złożyć na poł rozwałkować na pół i tak 5-6 razy. Tylko nie wiem jak wtedy będzie z listkowaniem :(

Tapniete z GT-I9500
Robert
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
Odpowiedz

Wróć do „Potrawy regionalne”