UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
tier
Posty: 556
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Żołądki drobiowe z warzywami

Post #1 autor: tier » 09 lis 2016, 18:36

Na kociołek 8 l potrzebujemy:

- kilka liści kapusty
- 2 kg żołądków drobiowych
- ok 200 g plastrów wędzonego boczku
- 1 kg ziemniaków
- 3-4 średnie buraki
- 3 większe cebule
- 2-3 marchewki
- 1 średnia cukinia
- 1 papryka
- kilka ząbków czosnku
- sól, pieprz, sos na bazie keczupu np. madziarski, lub zwykły keczup

Ilość składników tak naprawdę jest dowolna, żołądki dokładnie czyścimy, solimy i odstawiamy na trochę, warzywa kroimy w dowolne kawałki, plasterki kto co lubi... wszystko razem mieszamy, dodajemy przyprawy sos. Kociołek wykładamy liśćmi kapusty i na to wykładamy nasze składniki.

IMG_7466.jpg
IMG_7469.jpg


Ostatnia warstwa to boczek i ząbki czosnku w całości który po upieczeniu będzie kremowy 8-) Całość zakrywamy liśćmi kapusty i stawiamy na żar, pieczemy ok 60min.

IMG_7470.jpg
IMG_7471.jpg

IMG_7499.jpg


IMG_7500.jpg


:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wróć do „Potrawy z kociołków, wolnowarów itp.”