UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
tier
Posty: 578
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Zrazy po Podlasku

Post #1 autor: tier » 11 lis 2016, 11:20

Wariacji ciąg dalszy.. kolejne danie z kociołka nazwałem "Zrazy po Podlasku" 8-) Będziemy potrzebowali:

- 1 kg karkówki
- 1,5 kg ziemniaków
- mała kapusta włoska
- kilka ogórków, cebula, marchewka
- ostra musztarda
- sól, pieprz do smaku

Mięso kroimy na tzw. kotlety, rozbijamy, doprawiamy, smarujemy musztardą na to dajemy liść kapusty, układamy ogórek, cebulę i zawijamy

IMG_5888.jpg
IMG_5884.jpg


I przesmażamy na patelni

IMG_5901.jpg

IMG_5904.jpg


Kociołek wykładamy kapustą, układamy zrazy, przekładamy warzywami. Na patelnię wlewamy trochę wody i zbieramy tzw sos, zalewamy kociołek. Na góre dajemy liście kapusty i gotujemy ok 40 min

IMG_5915.jpg


Pod koniec dodajemy pokrojone ziemniaki, solimy i posypujemy papryką, gotujemy kolejne 15-20 min.

IMG_5938.jpg

IMG_5943.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Ela K.
Posty: 347
Rejestracja: 06 lis 2016, 16:37
Lokalizacja: Ostróda

Re: Zrazy po Podlasku

Post #2 autor: Ela K. » 11 lis 2016, 16:19

Widzę kolejną propozycję na zlot ;)
"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę
Awatar użytkownika
Sla100
Posty: 483
Rejestracja: 16 lis 2016, 21:41
Lokalizacja: Gdynia

Re: Zrazy po Podlasku

Post #3 autor: Sla100 » 26 lis 2016, 12:21

Tieru mam taki kociolek ale emaliowany to chyba nie ma znaczenia za bardzo co ????

download/file.php?mode=view&id=731" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

Pozdrawiam Sylwester

Wróć do „Potrawy z kociołków, wolnowarów itp.”