UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
EL GREGOR
Posty: 16
Rejestracja: 30 lis 2016, 13:48

Re: Peklowanie na sucho - mieszanka przypraw

Post #11 autor: EL GREGOR » 14 gru 2016, 11:24

:)

DSC00079.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Feederman

Re: Peklowanie na sucho - mieszanka przypraw

Post #12 autor: Feederman » 14 gru 2016, 21:11

EL GREGOR pisze::) jeszcze dodaję do spisu kolegi,paprykę słodką i ostrą,kminek,majeranek,sól kamienna 70% peklosól 30% (dzisiaj robione)


Potwierdzam wszystko! Oprócz płynów, tu nie brałem udział, oto mieszanki jak po raz pierwszy dla mnie przygotowywały razem, tak nic (?) i nie zmieniło się. Klasyka... 8-)
Awatar użytkownika
Gonzo
Posty: 580
Rejestracja: 05 lis 2016, 8:48
Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie

Re: Peklowanie na sucho - mieszanka przypraw

Post #13 autor: Gonzo » 11 sty 2017, 19:10

A ile gram poszczególnych przypraw dajecie na kg soli/peklosoli ?
Awatar użytkownika
Grzegorz Z.
Posty: 291
Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
Lokalizacja: Namysłów

Re: Peklowanie na sucho - mieszanka przypraw

Post #14 autor: Grzegorz Z. » 11 sty 2017, 20:04

Gonzo pisze:A ile gram poszczególnych przypraw dajecie na kg soli/peklosoli ?


ja daję na oko :) wiem, wiem zaraz zjebkę wyłapie :) Ale daję w zależności od upodobań. Nie ma tu jednoznacznego przepisu. To co smakuje.

Wróć do „Peklowanie podstawy”