UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
tusiaczek
Posty: 310
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:44
Lokalizacja: Gdańsk

Sous Vide

Post #1 autor: tusiaczek » 29 lis 2018, 10:32

Od jakiegoś czasu niektóre rzeczy typu polędwice czy wołowinę na Pastrami parzę za pomocą cyrkulatora do sous vide. Polecam przeglądanie portali z ogłoszeniami... Najczęściej używam cyrkulatora Klarstein, kupiłem go chyba jakieś dwa lata temu i mimo że mam jeszcze dwa inne ten moim zdaniem jest nie do pobicia. Ponieważ nie odkamieniałem go od samego początku to ostatnio mi "zwariował" i trzeba było poszukać nowego. Jakież było moje zdziwienie jak znalazłem na Alledrogo gościa który sprzedawał 3 szt. takich nowiutkich cyrkulatorów po... 40 zł/szt z opisem że sprzedaje jako uszkodzone bo urządzenie się nie włącza... Po prostu gość nie umiał tego uruchomić bo tam robi się to dość specyficznie. No i mam 3 nowe cyrkulatory :mrgreen: Warto czasem poszukać okazji... A do tematu Sous Vide wrócę niebawem bo mam już po wielu próbach i testach w zasadzie w 95% dopracowany przepis na Pastrami... To jest coś przy czym te wszystkie "petardy" się mogą schować...

1.jpeg


2.jpeg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Dinano
Posty: 46
Rejestracja: 01 lis 2017, 13:27

Re: Sous Vide

Post #2 autor: Dinano » 29 lis 2018, 11:06

Witam
Tusiaczku! Ty to masz szczęście do zakupu po super atrakcyjnych cenach. :lol:
Czekam na opisy Twoich doświadczeń w SW. Jak na razie to ja robiłem Twoje golonka w woreczku no i kapustę kiszoną do tych golonek.

Wróć do „Sprzęt”