Strona 1 z 1

Sous Vide

: 29 lis 2018, 10:32
autor: tusiaczek
Od jakiegoś czasu niektóre rzeczy typu polędwice czy wołowinę na Pastrami parzę za pomocą cyrkulatora do sous vide. Polecam przeglądanie portali z ogłoszeniami... Najczęściej używam cyrkulatora Klarstein, kupiłem go chyba jakieś dwa lata temu i mimo że mam jeszcze dwa inne ten moim zdaniem jest nie do pobicia. Ponieważ nie odkamieniałem go od samego początku to ostatnio mi "zwariował" i trzeba było poszukać nowego. Jakież było moje zdziwienie jak znalazłem na Alledrogo gościa który sprzedawał 3 szt. takich nowiutkich cyrkulatorów po... 40 zł/szt z opisem że sprzedaje jako uszkodzone bo urządzenie się nie włącza... Po prostu gość nie umiał tego uruchomić bo tam robi się to dość specyficznie. No i mam 3 nowe cyrkulatory :mrgreen: Warto czasem poszukać okazji... A do tematu Sous Vide wrócę niebawem bo mam już po wielu próbach i testach w zasadzie w 95% dopracowany przepis na Pastrami... To jest coś przy czym te wszystkie "petardy" się mogą schować...

1.jpeg


2.jpeg

Re: Sous Vide

: 29 lis 2018, 11:06
autor: Dinano
Witam
Tusiaczku! Ty to masz szczęście do zakupu po super atrakcyjnych cenach. :lol:
Czekam na opisy Twoich doświadczeń w SW. Jak na razie to ja robiłem Twoje golonka w woreczku no i kapustę kiszoną do tych golonek.