Moje wyroby - tier

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Sla100
Posty: 556
Rejestracja: 16 lis 2016, 21:41
Lokalizacja: Gdynia

Re: Moje wyroby - tier

Post autor: Sla100 »

No i o to chodzi !!!! Musi sie dziac !!!! Brawo Przemek a Bigos niech pyrka i dzis troszke i jutro troszke a i po jutrze tez troszke :) Im wiecej pyrkania tym lepiej no nie :)
„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

Pozdrawiam Sylwester
Awatar użytkownika
tier
Posty: 767
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Re: Moje wyroby - tier

Post autor: tier »

Co to będzie? ciekawe czy się uda... :P

DSCN6791.JPG
DSCN6792.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Sla100
Posty: 556
Rejestracja: 16 lis 2016, 21:41
Lokalizacja: Gdynia

Re: Moje wyroby - tier

Post autor: Sla100 »

No sledz po Kaszubsku jak nic !!!!!!!!!!!!!
„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

Pozdrawiam Sylwester
Awatar użytkownika
tier
Posty: 767
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Re: Moje wyroby - tier

Post autor: tier »

Dziś boczek w przyprawie a'la łukaszenko... :mrgreen: :lol:

DSCN6799.JPG
DSCN6801.JPG


- czosnek polski suszony 12g
- kolendra 6g
- pieprz 6g
- kminek 10g
- tymianek 2g
- cukier 3g
- sól morska 36g
Przyprawy utrzeć w moździerzu. Obsypać mieszanką boczek, 24h w ciepłym i do lochu ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Piotruś pan
Posty: 195
Rejestracja: 16 lis 2016, 18:02

Re: Moje wyroby - tier

Post autor: Piotruś pan »

Tier, piszesz o boczku w przyprawach, który natarty leżakuje w ciepłym 24 h , a potem do "lochu". Na jak długo, i co znaczy Loch, czy jesz go na surowo, czy poddajesz obróbce tj. wedzenie , parzenie. A tak w ogóle to podaj cały przepis - jeśli można Cię prosić?
Awatar użytkownika
tier
Posty: 767
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Re: Moje wyroby - tier

Post autor: tier »

Ta mieszanka jest wzorowana na białoruskiej przyprawie do boczku, producent zaleca trzymać tak obsypany kawałek 2-3 dni w cieple następnie do lodówki, można jeść na surowo już po 2-3 dniach, uwędzić albo usmażyć na patelni. Dla mnie najlepszy jest surowy.
Awatar użytkownika
Piotruś pan
Posty: 195
Rejestracja: 16 lis 2016, 18:02

Re: Moje wyroby - tier

Post autor: Piotruś pan »

Dzięki za przepis, podane przyprawy to na 1kg? Surowego nie przełknę, ale spróbuję wędzić.
Awatar użytkownika
tier
Posty: 767
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Re: Moje wyroby - tier

Post autor: tier »

Nie tym po prostu obsypujesz jak vegetą :)
Awatar użytkownika
tier
Posty: 767
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Re: Moje wyroby - tier

Post autor: tier »

A tak wygląda boczek delikatnie podsuszony w lodówce...

DSCN7102.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
tier
Posty: 767
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Re: Moje wyroby - tier

Post autor: tier »

Sezon na dojrzewające rozpoczęty dziś trochę salami :D

23223065_1563053207116072_1226257492_o.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Odpowiedz

Wróć do „Galeria Naszych wyrobów”