UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Piotruś pan
Posty: 195
Rejestracja: 16 lis 2016, 18:02

Re: Parówki dietetyczne z szynki.

Post #11 autor: Piotruś pan » 30 lis 2016, 8:27

Dzięki Seba za informację, rozumiem że z całości wsadu bierzesz 30% dolewasz wody i skrobi, kutrujesz aż powstanie emulsja, to napisz jeszcze ile tej skrobi procentowo do tych 30% ?
Awatar użytkownika
Sivon
Posty: 38
Rejestracja: 25 lis 2016, 12:31
Lokalizacja: Wrocław

Re: Parówki dietetyczne z szynki.

Post #12 autor: Sivon » 30 lis 2016, 11:14

Piotrze, to nie typowe parówki, wsad absolutnie niezgodny jak na taki wyrób. Szacuję zawartość tłuszczu na ok 10%. Kutrowałem partiami, dolewając lodowatą wodę i dodając superior aż wsad ładnie emulgował. Ilości mąki ci nie podam bo było na oko i to partiami. Robiąc parówki zgodnie z przepisem, trzymając się temperatur przy kutrowaniu (aby farszu nie przegrzać, myślę że max 15 stopni) dodatek mąki czy też mleka w proszku nie jest konieczny.

Wróć do „Galeria Naszych wyrobów”