Strona 1 z 15

Moje wyroby - tier

: 15 sty 2017, 13:39
autor: tier
Ostatnio trochę wyrbów zrobiłem, ale czasu zabrakło na wrzucenie... to lecimy... wczorajszy pasztet 8-) wyszedł 'wyborny' :lol:

DSCN0125.JPG
DSCN0132.JPG

Re: Podlaski miszmasz...

: 15 sty 2017, 13:46
autor: tier
I zaległe fotki :D

i_DSCN0014.JPG
i_DSCN0004.JPG

i_DSCN9999.JPG
i_DSCN0026.JPG

i_DSCN0023.JPG

Re: Podlaski miszmasz...

: 15 sty 2017, 20:30
autor: BazylWidzew
Tieru super 8-) Słoninka pięknie się prezentuje :)

Re: Podlaski miszmasz...

: 16 sty 2017, 13:32
autor: tier
Dziś Polska w próżnię poszła a gouda w wosk 8-)

DSCN0173.JPG

DSCN0180.JPG
DSCN0148.JPG

Re: Podlaski miszmasz...

: 16 sty 2017, 15:45
autor: bwie
Uuuuu Panie, pikne to są rzeczy :whistle:

Podaj Przemek przepis na paszteta proszę 8-)

Re: Podlaski miszmasz...

: 16 sty 2017, 16:04
autor: tier
Wiesiek, Pasztet wzrowany z przepisu Kulinarnej Wioli. Waga mięsa i podrobów po ugotowaniu:

- mięso z kurczaka, ćwiartki peklowane 640 g
- żoładki peklowane i serca razem 630 g
- wątróbka parzona 460g
- woda z gotowania 400ml
- mleko w proszku 20g
- kasza manna 20g
- pieprz 4-5g
- czosnek w proszku 3g
- płaska łyżka majernaku

Wszystko zmielone 2x na sitku 3mm, dodane przyprawy i wywar zblendowane na głądką masę, w słoiki i pasteryzacja ok godziny. Do części masy dodałem trochę posiekanych oliwek nadziewanych papryką, na zdjęciu widoczny taki kawałek pappryki :D 8-)

Re: Podlaski miszmasz...

: 16 sty 2017, 16:15
autor: bwie
Od jakiegoś czasu za mną chodzi taki pasztet, tak się przymierzam i przymierzam, muszę w końcu zrobić. Dzięki 8-)

Re: Podlaski miszmasz...

: 16 sty 2017, 16:50
autor: Henio
Zadziwia mnie kolor tego pasztetu :clap:

Re: Podlaski miszmasz...

: 18 sty 2017, 21:21
autor: tier
Henio, Ściemniać można że to z dzika (taki oszukany przepis) ;) Dziś na kolację "Polska" po kilku dniach w próżni. 8-)

DSCN9993.JPG
DSCN9988.JPG

DSCN9996.JPG

Re: Podlaski miszmasz...

: 22 sty 2017, 20:04
autor: Anuś
Zrobiłam taki pasztet jak Kolega Tier .. niestety nie peklowałam składników i wyszedł taki jaki wyszedł. W smaku ok ale kolor w odcieniu szarości. :D Następnym razem będzie różowy już :D
P1050260.JPG