UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
tier
Posty: 533
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Moje wyroby - tier

Post #1 autor: tier » 15 sty 2017, 13:39

Ostatnio trochę wyrbów zrobiłem, ale czasu zabrakło na wrzucenie... to lecimy... wczorajszy pasztet 8-) wyszedł 'wyborny' :lol:

DSCN0125.JPG
DSCN0132.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
tier
Posty: 533
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Re: Podlaski miszmasz...

Post #2 autor: tier » 15 sty 2017, 13:46

I zaległe fotki :D

i_DSCN0014.JPG
i_DSCN0004.JPG

i_DSCN9999.JPG
i_DSCN0026.JPG

i_DSCN0023.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
BazylWidzew
Posty: 8
Rejestracja: 20 gru 2016, 13:02
Lokalizacja: Mazury

Re: Podlaski miszmasz...

Post #3 autor: BazylWidzew » 15 sty 2017, 20:30

Tieru super 8-) Słoninka pięknie się prezentuje :)
Awatar użytkownika
tier
Posty: 533
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Re: Podlaski miszmasz...

Post #4 autor: tier » 16 sty 2017, 13:32

Dziś Polska w próżnię poszła a gouda w wosk 8-)

DSCN0173.JPG

DSCN0180.JPG
DSCN0148.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
bwie
Posty: 240
Rejestracja: 09 lis 2016, 13:12
Lokalizacja: niedurza wieś

Re: Podlaski miszmasz...

Post #5 autor: bwie » 16 sty 2017, 15:45

Uuuuu Panie, pikne to są rzeczy :whistle:

Podaj Przemek przepis na paszteta proszę 8-)
Awatar użytkownika
tier
Posty: 533
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Re: Podlaski miszmasz...

Post #6 autor: tier » 16 sty 2017, 16:04

Wiesiek, Pasztet wzrowany z przepisu Kulinarnej Wioli. Waga mięsa i podrobów po ugotowaniu:

- mięso z kurczaka, ćwiartki peklowane 640 g
- żoładki peklowane i serca razem 630 g
- wątróbka parzona 460g
- woda z gotowania 400ml
- mleko w proszku 20g
- kasza manna 20g
- pieprz 4-5g
- czosnek w proszku 3g
- płaska łyżka majernaku

Wszystko zmielone 2x na sitku 3mm, dodane przyprawy i wywar zblendowane na głądką masę, w słoiki i pasteryzacja ok godziny. Do części masy dodałem trochę posiekanych oliwek nadziewanych papryką, na zdjęciu widoczny taki kawałek pappryki :D 8-)
Awatar użytkownika
bwie
Posty: 240
Rejestracja: 09 lis 2016, 13:12
Lokalizacja: niedurza wieś

Re: Podlaski miszmasz...

Post #7 autor: bwie » 16 sty 2017, 16:15

Od jakiegoś czasu za mną chodzi taki pasztet, tak się przymierzam i przymierzam, muszę w końcu zrobić. Dzięki 8-)
Awatar użytkownika
Henio
Posty: 56
Rejestracja: 10 lis 2016, 10:55

Re: Podlaski miszmasz...

Post #8 autor: Henio » 16 sty 2017, 16:50

Zadziwia mnie kolor tego pasztetu :clap:
Awatar użytkownika
tier
Posty: 533
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Re: Podlaski miszmasz...

Post #9 autor: tier » 18 sty 2017, 21:21

Henio, Ściemniać można że to z dzika (taki oszukany przepis) ;) Dziś na kolację "Polska" po kilku dniach w próżni. 8-)

DSCN9993.JPG
DSCN9988.JPG

DSCN9996.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Anuś
Posty: 146
Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
Lokalizacja: okolice Łodzi

Re: Podlaski miszmasz...

Post #10 autor: Anuś » 22 sty 2017, 20:04

Zrobiłam taki pasztet jak Kolega Tier .. niestety nie peklowałam składników i wyszedł taki jaki wyszedł. W smaku ok ale kolor w odcieniu szarości. :D Następnym razem będzie różowy już :D
P1050260.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wróć do „Galeria Naszych wyrobów”