Strona 7 z 15

Re: Moje wyroby - tier

: 23 lis 2017, 9:08
autor: Kamil_1
Tier'u... przy wrzucaniu fotki z testów... podrzuć przepis na tą smarówkę 8-)

Re: Moje wyroby - tier

: 23 lis 2017, 9:23
autor: tier
Pzzepis będzie oczywiście razem ze zdjęciami 8-)

Re: Moje wyroby - tier

: 26 lis 2017, 18:36
autor: tier
Pierwsze konserwy "zapuszkowane" :D 8-)

i_DSCN7431.JPG
i_DSCN7432.JPG

i_DSCN7438.JPG
i_DSCN7439.JPG

Re: Moje wyroby - tier

: 08 gru 2017, 22:26
autor: tier
Puszkowanie ciąg dalszy :D

DSCN7629.JPG

DSCN7693.JPG

Re: Moje wyroby - tier

: 02 sty 2018, 21:52
autor: tier
Nototenia w sosie paprykowo, cebulowo-pomidorowym ;) sos ok trzeba dopracować ilość soli do rybki.

DSCN7920.JPG
DSCN7921.JPG

DSCN7922.JPG
DSCN7926.JPG

Re: Moje wyroby - tier

: 03 sty 2018, 21:49
autor: tier
A dziś robię trochę kaszanki na wyjazd :D

DSCN7948.JPG
DSCN7952.JPG

DSCN7958.JPG
DSCN7955.JPG

DSCN7953.JPG

Re: Moje wyroby - tier

: 04 sty 2018, 21:17
autor: Piotruś pan
Czy robiłeś już kaszankę z cebulą w konserwie czy to eksperyment?
Boję się o trwałość takiej.

Pozdrawiam.

Re: Moje wyroby - tier

: 08 sty 2018, 18:18
autor: Gonzo
U Tiera to pewnie eksperyment. Ale ja w tamtym roku zamknąłem kaszankę w puszkach i sterylizowałem 2 razy (dla pewności bo nie wiem do jakiej temp. mój szybkowar doprowadza) Puszki pojechały z nami do Rumunii i Bułgarii. Nie były w warunkach chłodniczych tylko w klimatyzowanym kamperze gdzie temperatura z tyłu i tak sięgała dwudziestu paru stopni. Puszki przetrzymały całą wyprawę. Zepsuła się jedynie po tygodniu karkówka z cebulą ale z braku czasu była sterylizowana 1 raz i ciepła zabrana w podróż. Pomysł zrobienia karkówki przyszedł ostatniego dnia przed wyjazdem dlatego ciepła i tylko raz sterylizowana.

Re: Moje wyroby - tier

: 11 sty 2018, 11:39
autor: ArkoGdynia
Kaszanka wyszła rewelacyjna... w 3 Dzikach był test organoleptyczny pod kieliszek ... bajka!! :mrgreen:

Re: Moje wyroby - tier

: 17 sty 2018, 9:37
autor: tier
A dziś na śniadanie śledź w sosie musztardowym, kolor ciemny prawdopodobnie od karmelizacji miodu. ;)

DSCN8151.JPG

DSCN8193.JPG