UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Anuś
Posty: 146
Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
Lokalizacja: okolice Łodzi

Coś tam działam :)

Post #1 autor: Anuś » 05 mar 2017, 23:18

Po raz kolejny mielonka w słoikach. I tak jak lubię .. z galaretką :D
P1050554.JPG
P1050555.JPG

P1050571.JPG
P1050572.JPG

cdn.. :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
tier
Posty: 574
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Re: Coś tam działam :)

Post #2 autor: tier » 05 mar 2017, 23:23

Zielona miska.. jak bym żonę w kuchni widział 8-)
Awatar użytkownika
Anuś
Posty: 146
Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
Lokalizacja: okolice Łodzi

Re: Coś tam działam :)

Post #3 autor: Anuś » 06 mar 2017, 0:30

tier pisze:Zielona miska.. jak bym żonę w kuchni widział 8-)

Kupowałyśmy w tym samym sklepie :D
I jeszcze boczek peklowany na sucho, 15 g peklosoli i 5 g soli na kg mięsa, dodane przyprawy( czosnek, majeranek pieprz) i pieczony w niskiej temperaturze ze względu na obecność peklosoli. Temperatura nie przekraczała 100 stopni .. czas pieczenia to 1 h 20 minut. Mam jeszcze problemy z prawidłowym wiązaniem, ale się uczę :D
P1050286.JPG
P1050295.JPG

P1050302.JPG
P1050309.JPG

cdn.. 8-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
ArkoGdynia
Posty: 207
Rejestracja: 08 lis 2016, 14:42
Lokalizacja: Gdynia

Re: Coś tam działam :)

Post #4 autor: ArkoGdynia » 06 mar 2017, 7:18

Anuś.. Brawo Ty!
widać podbijasz po woli kolejne królestwo..... poczekaj niech wędzarka powstanie to dopiero będziesz szaleć!!
A wiązanie najlepiej poćwiczyć sobie na butelce! Dojdziesz do wprawy bardzo szybko!
Wyroby z peklosolą spokojnie można obrabiać do temperatury 160 stopni, więc mogłaś jeszcze trochę podciągnąć temperaturę.

Wszystko smakowicie wygląda :clap:

Z Dymnym pozdrowieniem....
Niech Dym będzie z Tobą.....
Awatar użytkownika
Ela K.
Posty: 347
Rejestracja: 06 lis 2016, 16:37
Lokalizacja: Ostróda

Re: Coś tam działam :)

Post #5 autor: Ela K. » 06 mar 2017, 11:52

tier pisze:Zielona miska.. jak bym żonę w kuchni widział 8-)

Też mam :P

Anuś piękna konserwka :) Koleżanka się rozwija widzę :clap: :clap: :clap:
"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę
Awatar użytkownika
Anuś
Posty: 146
Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
Lokalizacja: okolice Łodzi

Re: Coś tam działam :)

Post #6 autor: Anuś » 06 mar 2017, 20:48

ArkoGdynia pisze:Anuś.. Brawo Ty!
A wiązanie najlepiej poćwiczyć sobie na butelce! Dojdziesz do wprawy bardzo szybko!
Wyroby z peklosolą spokojnie można obrabiać do temperatury 160 stopni, więc mogłaś jeszcze trochę podciągnąć temperaturę.

Wszystko smakowicie wygląda :clap:

Z Dymnym pozdrowieniem....

Arku .. spróbuję na butelce :D Mam jedno pytanie .. bo z tą temperaturą pieczenia wyrobów z peklosolą jest różnie .. czytałam, że nie można przekroczyć temp 120 stopni, więc jak to w końcu jest ? :D
Ela dziękuję :D
I jeszcze ser twarogowy robię co jakiś czas. Mleko mam bardzo dobrej jakości, z tego samego źródła biorę też śmietanę do wyrobu masła.
P1050547.JPG
P1050560.JPG

P1050564.JPG

8-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
ArkoGdynia
Posty: 207
Rejestracja: 08 lis 2016, 14:42
Lokalizacja: Gdynia

Re: Coś tam działam :)

Post #7 autor: ArkoGdynia » 06 mar 2017, 22:15

No ja czytałem i widziałem na forum wpisy że nie obrabiać powyżej 160 stopni...chyba nawet Grzegorz osratnio o tym wspominał, więc moim zdaniem spokojnie można podnieść temperaturę!
Serek piękny

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Niech Dym będzie z Tobą.....

Wróć do „Galeria Naszych wyrobów”