UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Anuś
Posty: 146
Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
Lokalizacja: okolice Łodzi

Kurczak w zalewie octowo-ketchupowej

Post #1 autor: Anuś » 16 lut 2017, 1:22

Składniki:
1.3 kg filetów z piersi kurczaka, pokrojone na mniejsze kawałki, obtoczone w panierce z jajka i bułki tartej i usmażone na złoty kolor
Zalewa:
3,5 szklanki wody
1/2 szklanki octu
1/2 szklanki ketchupu pikantnego
3 pokruszone liście laurowe
4 cebule białe ( miałam tylko czerwone, więc dałam takie)
1,5 łyżki cukru
1/2 łyżki soli
kilka ziaren pieprzu czarnego
Składniki zalewy zagotować, dodać pokrojoną w piórka cebulę i gotować na wolnym ogniu około 7 minut. Przestudzoną zalewą zalać ułożone w słoikach smażone kąski. Na wierzch wyłożyć cebulę. Najlepsze do spożyciu po dwóch, trzech dniach. Przechowywać w lodówce. Z podanej porcji wychodzą trzy słoiki o pojemności 0,5 litra.
P1050544.JPG

Smacznego :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Roger
Posty: 199
Rejestracja: 11 lis 2016, 22:53
Lokalizacja: W-wa & Lubuskie

Re: Kurczak w zalewie octowo-ketchupowej

Post #2 autor: Roger » 21 lut 2017, 21:49

Ania u mnie to zawsze funkcjonowało pod nazwą kurczak a'la ryba ... nie wiem czemu może dlatego ze w podobny sposób robimy smażone ryby ;)
Super smak i dodatek na stół ;)

Tapniete z GT-I9500
Robert
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Wróć do „Pozostałe potrawy”