UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Gonzo
Posty: 593
Rejestracja: 05 lis 2016, 8:48
Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie

DOMOWA MUSZTARDA CZOSNKOWA

Post #1 autor: Gonzo » 01 gru 2016, 18:13

Domowa musztarda czosnkowa.
(ilość składników na mały słoik od dżemu)
domowa musztarda czosnkowa.jpg

Składniki:
- 50 g nasion gorczycy żółtej,
- 20 g nasion gorczycy czarnej,
- 4-5 ząbków czosnku (rozdrobnionego lub przeciśniętego przez praskę),
-1/2 łyżeczki soli jodowanej,
- 1 łyżeczka suszonego tymianku (lub innych ulubionych ziół),
-100 ml octu jabłkowego 6%

Sposób przygotowania:

Nasiona zemleć w młynku lub utrzeć w makutrze, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Można dodać odrobinę wody, jeśli musztarda jest zbyt gęsta. Przełożyć do słoika, szczelnie zakręcić i odstawić do lodówki na min. tydzień, aby wszystko się przegryzło.

Smaczngo.
udostępniono z: http://wyrobydomowe.blox.pl/tagi_b/2728 ... geNumber=4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wróć do „Dodatki do potraw”