UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Piotruś pan
Posty: 197
Rejestracja: 16 lis 2016, 18:02

Wytrawny sos porzeczkowy.

Post #1 autor: Piotruś pan » 31 gru 2016, 13:29

500 ml wytrawnego wina
50 g cukru
200 g czarnych porzeczek
1 łyżka octu winnego

wino zagotować z cukrem aż zmniejszy swoją objętość o połowę i zgęstnieje. Dodać porzeczki i ocet, dusić na wolnym ogniu aż porzeczki będą miękkie.
Podawać z piersią indyka z rusztu.
Awatar użytkownika
Ela K.
Posty: 347
Rejestracja: 06 lis 2016, 16:37
Lokalizacja: Ostróda

Re: Wytrawny sos porzeczkowy.

Post #2 autor: Ela K. » 31 gru 2016, 13:56

Myślisz, że można to zamknąć w słoiczek "na zimę"?
"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę
Awatar użytkownika
Piotruś pan
Posty: 197
Rejestracja: 16 lis 2016, 18:02

Re: Wytrawny sos porzeczkowy.

Post #3 autor: Piotruś pan » 31 gru 2016, 14:47

No pewnie, porzeczki doprowadzić do stanu "al dente", gorące wlać do słoiczka i pasteryzować ze 20 minut.

Wróć do „Dodatki do potraw”