UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
lesniak
Posty: 153
Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07

Galaretka z musztardy

Post #1 autor: lesniak » 20 kwie 2017, 16:19

Galaretka musztardowa
Składniki:
1 słoiczek musztardy ostrej
1 słoiczek musztardy francuskiej
1 łyżka żelatyny rozrobiona w 1/2 szkl. gorącej wody i wystudzona.
Wykonanie:
Żelatynę mieszamy z musztardą o ostrym smaku i miksujemy blenderem, dodajemy musztardę francuską i jeszcze chwilkę miksujemy aby się gorczyca lekko zmieliła i połączyły składniki.
Wylewamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki.
Tak samo można zrobić keczup, majonez i inne sosy.
Zamiast żelatyny można użyć agaru.
Uwaga:
Musztarda i żelatyna powinna mieć pokojową temp.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts

Wróć do „Dodatki do potraw”