UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
lesniak
Posty: 153
Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07

Śledzie wiśniowe

Post #1 autor: lesniak » 11 gru 2016, 10:44

Śledź w zalewie wiśniowej
1 kg śledzi pełnych solonych
1/ 2 litra wiśni w occie razem z sokiem
2 cebule
1 szk. wody
1 - 2 łyżki cukru
Wykonanie :
Śledzie wyfiletować i wymoczyć pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Do wiśni z sokiem dolać wody i doprawić cukrem aby smak był słodko kwaśny.
Śledzie włożyć do miseczki posypać cebulą i zalać zalewą wiśniową, pozostawić do następnego dnia.
Jeśli ktoś nie posiada wiśni w occie, może użyć kompotu wiśniowego i zakwasić go octem.
Przepis pochodzi z książki ,,Kuchnia Pałucka''
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts
Awatar użytkownika
Ela K.
Posty: 347
Rejestracja: 06 lis 2016, 16:37
Lokalizacja: Ostróda

Re: Śledzie wiśniowe

Post #2 autor: Ela K. » 11 gru 2016, 10:48

Przepisik apetyczny. Poproszę jeszcze dołożyć przepis na wiśnie w occie, w sezonie trzeba będzie zrobić :)
"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę
Awatar użytkownika
lesniak
Posty: 153
Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07

Re: Śledzie wiśniowe

Post #3 autor: lesniak » 11 gru 2016, 11:08

Przepis na wiśnie w occie będzie dodany.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts

Wróć do „Kuchnia Pałucka”