UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
lesniak
Posty: 153
Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07

Chipsy ze skórek

Post #1 autor: lesniak » 17 maja 2017, 18:23

Chipsy ze skórek
Składniki :
Skóry wieprzowe ( skórki, dobrze oczyścić z tłuszczu, dwukrotnie pierwszy raz przed i drógi raz po ugotowaniu)
Sól
Woda
Olej
Wykonanie :
Wodę wlać do garnka dość mocno posolić, włożyć skórki i gotować do miękkości, wyjąć skóry i wychłodzić. Pokroić na maski szer 5 - 6 mm i długości 5 - 6 cm.
Układać na sitach w suszarce elektrycznej lub w piekarniku temp 60 - 70 C czas suszenia ok 4 h
Po wysuszeniu ochłodzić.
Smażyć tak jak frytki.
Podawać posolone i posypane przyprawami.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts
Awatar użytkownika
Grzegorz Z.
Posty: 291
Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
Lokalizacja: Namysłów

Re: Chipsy ze skórek

Post #2 autor: Grzegorz Z. » 24 maja 2017, 19:46

Muszę zrobić, bo podkusiłeś ;)
Awatar użytkownika
lesniak
Posty: 153
Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07

Re: Chipsy ze skórek

Post #3 autor: lesniak » 24 maja 2017, 20:15

Zrób polecam.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts

Wróć do „Domowy Fast Food”