Zapiekanka
: 20 kwie 2017, 13:31
Zapiekanka
1 duża cebula
300 g pieczarek
Sól
Pieprz
200 g sera gouda
Tłuszcz do smażenia.
Bagietki.
Wykonanie:
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu, dodajemy szatkowane pieczarki i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy 2 - 3 łyżki keczupu i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Bagietki przekrawamy na dwie połówki nakładamy farsz , posypujemy tartym serem i zapiekamy w gorącym piekarniku. Podajemy polane keczupem.
Po nałożeniu farszu i sera można zawinąć zapiekanki w folię spożywczą i zamrozić .
1 duża cebula
300 g pieczarek
Sól
Pieprz
200 g sera gouda
Tłuszcz do smażenia.
Bagietki.
Wykonanie:
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu, dodajemy szatkowane pieczarki i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy 2 - 3 łyżki keczupu i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Bagietki przekrawamy na dwie połówki nakładamy farsz , posypujemy tartym serem i zapiekamy w gorącym piekarniku. Podajemy polane keczupem.
Po nałożeniu farszu i sera można zawinąć zapiekanki w folię spożywczą i zamrozić .