Chipsy ze skórek
: 17 maja 2017, 18:23
Chipsy ze skórek
Składniki :
Skóry wieprzowe ( skórki, dobrze oczyścić z tłuszczu, dwukrotnie pierwszy raz przed i drógi raz po ugotowaniu)
Sól
Woda
Olej
Wykonanie :
Wodę wlać do garnka dość mocno posolić, włożyć skórki i gotować do miękkości, wyjąć skóry i wychłodzić. Pokroić na maski szer 5 - 6 mm i długości 5 - 6 cm.
Układać na sitach w suszarce elektrycznej lub w piekarniku temp 60 - 70 C czas suszenia ok 4 h
Po wysuszeniu ochłodzić.
Smażyć tak jak frytki.
Podawać posolone i posypane przyprawami.
Składniki :
Skóry wieprzowe ( skórki, dobrze oczyścić z tłuszczu, dwukrotnie pierwszy raz przed i drógi raz po ugotowaniu)
Sól
Woda
Olej
Wykonanie :
Wodę wlać do garnka dość mocno posolić, włożyć skórki i gotować do miękkości, wyjąć skóry i wychłodzić. Pokroić na maski szer 5 - 6 mm i długości 5 - 6 cm.
Układać na sitach w suszarce elektrycznej lub w piekarniku temp 60 - 70 C czas suszenia ok 4 h
Po wysuszeniu ochłodzić.
Smażyć tak jak frytki.
Podawać posolone i posypane przyprawami.