UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Grzegorz Z.
Posty: 291
Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
Lokalizacja: Namysłów

Kajzerki

Post #1 autor: Grzegorz Z. » 19 lis 2016, 18:32

Przepis znaleziony na blogu:
http://smakowitychleb.pl/kajzerki-2/

Muszę dopracować nacinanie, ale wyszły całkiem niezłe.

DSC_1087.JPG
DSC_1090.JPG
DSC_1091.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
arkawroc
Posty: 20
Rejestracja: 08 lis 2016, 21:14
Lokalizacja: wrocław

Re: Kajzerki

Post #2 autor: arkawroc » 22 mar 2017, 22:04

Grzesiu nic nie musisz dopracowywać właśnie dzisiaj zakupiłem sobie coś takiego http://allegro.pl/forma-do-kajzerki-bul ... 36817.html jak dojdzie w tym tygodniu to na weekend prawdopodobnie wypróbuję.
Awatar użytkownika
Grzegorz Z.
Posty: 291
Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
Lokalizacja: Namysłów

Re: Kajzerki

Post #3 autor: Grzegorz Z. » 22 mar 2017, 22:13

o widzisz :) dobrze wiedzieć :) dzięki :)
Awatar użytkownika
Ela K.
Posty: 347
Rejestracja: 06 lis 2016, 16:37
Lokalizacja: Ostróda

Re: Kajzerki

Post #4 autor: Ela K. » 24 mar 2017, 15:55

Grześ a powiedz jakie one są na drugi dzień ?
"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę
Awatar użytkownika
Grzegorz Z.
Posty: 291
Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
Lokalizacja: Namysłów

Re: Kajzerki

Post #5 autor: Grzegorz Z. » 24 mar 2017, 19:14

Ela K. pisze:Grześ a powiedz jakie one są na drugi dzień ?


Elu następnym razem :) niestety nie dotrwały :)
Awatar użytkownika
Krzysiek
Posty: 49
Rejestracja: 07 kwie 2017, 7:32

Re: Kajzerki

Post #6 autor: Krzysiek » 09 kwie 2017, 22:34

Bułki pszenne piekę co drugi dzień. Już powoli trochę mi się przejadły i lecę kupować do sklepu. Mam lokalną piekarnię która serwuje wyśmienite bułki. Prawdziwe nienapompowane a jednak w smaku podobne do tych z innych piekarni.
Pytanie jak taką bułkę zrobić ? Swojska ma taki specyficzny pełny smak. Jest bardzo syta. Te z piekarni jednak mają inny posmak. Nie chcę mi się wierzyć że wszystkie piekarnie używają jakiś spulchniaczy i innej chemii. To na pewno kosztuje, a koszt zwykłej buły jest śmieszny.

Wróć do „Bułki”