UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Gonzo
Posty: 575
Rejestracja: 05 lis 2016, 8:48
Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie

Re: Kaszanka Gonza

Post #11 autor: Gonzo » 23 mar 2017, 8:06

Sla100 pisze:Gonzo a mrozic mozna ??? przed czy po parzeniu jezeli tak ????? czy proznia ???


Ja robię w grubych kiszkach i piekę w piekarniku.Jak robię kaszankę, to zawsze mrożę bez obróbki termicznej.Potem jak piekę, jest jak świeżo robiona. Ustawiam piekarnik na 50-70*C i wkładam zamrożoną.Jak się rozmrozi podwyższam temperaturę :) . W cienkich kiszkach tez można mrozić przed parzeniem, tylko potem trzeba wyjąć na noc żeby odmarzły i do gara ;)

Wróć do „Kaszanka”