UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
lesniak
Posty: 153
Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07

Leberka

Post #1 autor: lesniak » 09 kwie 2017, 12:14

Składniki:
1 płuco wieprzowe
Kawałek serca
1nerka
1/2 kg wątroby
0,5 kg podgardla
2 skórki wieprzowe
0,5 kg tłustego boczku wędzonego
Majeranek
Sól
Jelita wieprzowe grube
Pieprz
Wykonanie:
Wszystko oprócz wątroby ugotować, zmielić na tarczy 2 mm 2 razy. Wątrobę należy parzyć kilka minut nigdy nie gotować, następnie zmielić na 2mm.
Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać przyprawy i wyrobić na jednolitą masę. Nadziewać jelita wieprzowe grube i parzyć ok 1 h w temp 80 C
Należy dość mocno doprawić bo podczas parzenia się smak wygotuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts

Wróć do „Pasztetowa (wątrobianka, leberka)”