UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Sivon
Posty: 38
Rejestracja: 25 lis 2016, 12:31
Lokalizacja: Wrocław

Kiełbasa Jałowcowa Spółdzielni KzG, wędzona, pieczona.

Post #1 autor: Sivon » 28 lis 2016, 11:44

Kiełbasa Jałowcowa Spółdzielni KzG, wędzona, pieczona.

Receptura na 10kg. Mięso peklowane 18 gr/kg

1. Wp kl. I peklowana - 3,0 kg sitko 18mm
2. Wp kl. II peklowana - 5,0 kg sitko 10mm
3. Wp kl. III peklowana - 1,0 kg kutrowanie
4. Pogdardle lub pachwina 1,0 kg sitko 6/8mm


Przyprawy:

pieprz 20g, cukier 10g, jałowiec mielony (owoc) 40-45g.

Nadziewanie w jelita wp 32, wędzona a następnie podpiekana w wędzarni

Wyjęta z wędzarni, stygnie i nabiera smaku

jał02.jpg


A tutaj w wersji bez końca, na okrągło specjalnie do fotki

DSCN5010.jpg


DSCN5018.jpg


Podsuszona smakuje o wiele bardziej.

jałowcowa.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wróć do „Kiełbasy cienkie”