Kiełbasa-mielonka kanapkowa wędzona

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Krzysztof
Posty: 44
Rejestracja: 08 lis 2016, 20:15

Kiełbasa-mielonka kanapkowa wędzona

Post autor: Krzysztof »

Skład: łopatka wp 80dkg, boczek wp 20dkg, sól peklowa 20g, pieprz czarny mielony 2.5g, gałka muszkatałowa mielona 1g, woda 50-100ml
Mięso pokrojonę w kostkę, zapeklowane 36-48h w lodówce następnie zmielone na 8, dodana zimna woda, przyprawy. Następnie dobrze wyrobione.Osadzane 12h, wędzone 3h następnie parzone do 68st w środku batona.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam na swój blog na FB

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

Obrazek
Odpowiedz

Wróć do „Kiełbasy grube”