Strona 1 z 1

Kiełbasa Żywiecka Spółdzielni KzG, wędzona, pieczona.

: 28 lis 2016, 11:56
autor: Sivon
Kiełbasa Żywiecka spółdzielni KzG, pieczona podsuszana. Receptura na 20kg

Peklowana każda klasa osobno 18-19g/kg, tłuszcz solony

1. Wieprzowina kl. I peklowana - 10, 0 kg / siatka 20mm

2. Wieprzowina kl. II peklowana - 6,0 kg / siatka 10mm

3. Wołowina kl. II peklowana - 3 kg / siatka 2mm kutrowanie

4. Tłuszcz twardy 1kg / siatka 8mm

Przyprawy:

Cukier 20g ( dawka 1g/kg)

Pieprz czarny, młotkowany 50g (dawka 2,5g/kg)

Czosnek 60g (3gr/kg)

Odkręcamy batony 35-40cm.

Wędzenie ciepłym dymem 3h a następnie pieczenie do uzyskania 68 stopni.

Zyw1.jpg


Krojona na szybko, jeszcze świeża :)

zyw2.jpg


Smacznego