Prowadzimy gospodarstwo rolne koło Wrocławia. Skoncentrowaliśmy się na hodowli krów mlecznej rasy Simental. Mamy ponad 300 krów, własną rzemieślniczą mleczarnię i jeszcze mały nadmiar mleka, którym z chęcią się podzielimy z Serowarami-amatorami. Stado jest oczywiście pod kontrolą weterynaryjną, jak również pod oceną Polskiego Związku Hodowców Bydła Mlecznego. Krowy żyją w zgodzie z naturą – w tym miesiącu otrzymaliśmy na część stada certyfikat ekologiczny na nasze mleko. Pozostała część stada otrzyma certyfikat w przyszłym roku. Niemniej jednak oba stada są żywione przy pomocy tylko naszej trawy, siana oraz ekologicznych zbóż (mamy swój młyn w miejscowości Dobra). Dla bardziej zaawansowanych, ważna informacja – nasze krowy nie dostają do jedzenia kiszonki z kukurydzy. Wielu dorosłych i ich dzieci, po spróbowaniu naszych wyrobów, przekonało się, że wcale nie mają alergii na mleko i produkty mleczne tylko na antybiotyki i dodawaną chemię do mleka przemysłowego.
Poniżej parametry mleka z ostatniego roku, podaję wyniki, które dostajemy od PZHBM
• tłuszcz 3,75-4,15%
• białko 3,38-3,74%
• kazeina 2,60-2,72 %
• liczba komórek somatycznych 39-50 tys/ml
• mocznik 180-210 mg/l
1 września w nowo wyremontowanej koziarni zagości w naszym gospodarstwie stado 180 kóz saaneńskich. Będziemy mogli podzielić się również w niedużych ilościach mlekiem od tych kóz. Kozy są niecertyfikowane pod względem ekologii i będą w okresie przestawiania.
Żywione będą od pierwszego dnia, zgodnie z ekologią naszym sianem i naszym zbożem. Ale certyfikat dostaniem dopiero za 2 lata. Kozy kupiliśmy od doświadczonego hodowcy. Na mleku od tych kóz zrobiliśmy już kilkanaście prób. Wyroby wyszły rewelacyjnie. Mleko jest wspaniałe, bez posmaku, czyste.
Parametry mleka zmierzone przez nas w naszym laboratorium:
• Tłuszcz: 3,23%
• Gęstość 31,48 %
• NSF 8,41%
• Białko 3,08%
• Laktoza 4,64%
Proponowane mleka pochodzą tylko i wyłącznie z naszego gospodarstwa, nie skupujemy mleka od innych gospodarzy. Dlatego jesteśmy pewni jego niesamowitych zalet. Na straży jakości stoją nasi doświadczeni zootechnicy, którzy codziennie przebywają z naszymi zwierzętami.
Cena - 4,20zł za litr mleka krowiego
- 5,50zł za litr mleka koziego
Warunki odbioru
• mleko nalewamy w zwrotne wiaderka 20 litrowe – to jest minimalna ilość (mniejsze ilości, zapraszam do sklepu internetowego na www.manufakturadobra.pl lub do sklepu stacjonarnego)
• kaucja za wiaderko – 13zł, oddawane wiaderko musi być nie uszkodzone i czyste. Oczywiście my i tak je wyparzymy.
• Temperatura mleka odbieranego – 4 st Celsjusza
• Miejsce odbioru – Wrocław Plac Grunwaldzki 59 (sklepik przy naszej restauracji Przefarma)
• Zamówienia proszę składać z minimum 4 dniowym wyprzedzeniem (pierwszy raz proszę o telefon, następnym dostaniecie Państwo swój login do sklepu na www.manufakturadobra.pl i tam będziecie mogli składać kolejne zamówienia).
W związku z faktem iż dostajemy dużo zapytań w temacie opakowań szklanych, a sami zakupiliśmy butelki i słoiki w ilościach tirowych, jesteśmy w stanie Państwa również w tym zakresie wesprzeć. Zdjęcia w załączeniu
• Butelka 1litrowa – 1,5zł
• Butelka 250ml – 0,7zł
• Słoik 190ml – 0,7zł
• Zakrętka na butelkę 1 litr – 0,2zł
• Zakrętka na butelkę 250ml – 0,2zł
• Zakrętka na słoik 190ml – 0,25zł
Telefon kontaktowy: 538 815 214
- Wykaz forów Pozostałe Wyroby Domowe serowarstwo Sery twarde
-
- Dzisiaj jest 20 sty 2021, 4:00
- Strefa czasowa UTC+01:00
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
- Manufaktura Dobra
- Posty: 3
- Rejestracja: 31 sie 2020, 7:23
Butelka butelki słoik słoiki mleko WROCŁAW
Post #1 autor: Manufaktura Dobra » 31 sie 2020, 7:39
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przejdź do
- Wędzenie z pasją
- Podstawy, czyli od czego zacząć
- Peklowanie podstawy
- Pasteryzacja podstawy
- Nasza mała masarnia
- Wędzenie podstawy
- Wędzarnie i sprzęt
- Budowanie wędzarni
- Sprzęt
- Kiełbasy i wędzonki
- Szynki
- Boczki
- Balerony
- Polędwice
- Kiełbasy cienkie
- Kiełbasy grube
- Inne
- Domowe konserwy i wyroby z szynkowaru
- Słoikowe
- Z szynkowara i praski
- W osłonkach barierowych
- Pozostałe wyroby parzone
- Konserwy
- Wędliny dojrzewające
- Wyroby podrobowe
- Kaszanka
- Salceson
- Pasztetowa (wątrobianka, leberka)
- Inne podrobowe...
- Drób
- Wędliny drobiowe
- Inne wyroby
- Ryby
- Wędzenie ryb
- Przetwory rybne
- Pozostałe wyroby
- Dziczyzna
- Zbiór róznych przepisów
- Biblioteka z pasją
- Wędliniarstwo
- Mleczarstwo
- Przetwórstwo rybne
- Gastronomia
- Piekarstwo i cukiernictwo
- Napoje
- Pozostałe Wyroby
- W kuchni...
- Na śniadanie
- Na obiad
- Zupy
- Na kolację
- Sałatki i surówki
- Potrawy regionalne
- Pozostałe potrawy
- Dodatki do potraw
- Domowy Fast Food
- Domowe serowarstwo
- Sery twarde
- Sery miękkie
- Pozostałe wyroby z mleka
- Domowe trunki
- Nalewki
- Wino
- Piwo
- Miody pitne
- Inne
- Wypieki
- Chleb
- Bułki
- Ciasta i słodkości
- Pozostałe wypieki
- Spiżarnia
- Ogórki, cukina, kabaczki
- Jabłka, gruszki
- Dżemy, soki...
- Grzyby i owoce leśne
- Pozostałe... (buraczki, dynie, pomidory)
- Przetwory z CHILLI
- Potrawy z kociołków, wolnowarów itp.
- Grill
- Galeria Naszych wyrobów
- Nasze Dziedzictwo Kulinarne
- Kuchnia Pałucka
- Kuchnia historyczna
- O wszystkim
- Luźne rozmowy
- Hyde-Park
- Pomoc i sprawy techniczne
- Życzenia i wszystkie inne...
- Na wesoło ;)
- Nasze ogrody, działki
- Konkursy
- Świąteczny 2016 :)
- Giełda