UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
tusiaczek
Posty: 301
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:44
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów

Post #11 autor: tusiaczek » 30 lis 2016, 22:10

A ja wiem o czym wszyscy zapomnieli... albo tylko ja znam pełny tajemny przepis na pastę bagienną :mrgreen:
Otóż Renia dodaje do tej pasty 1-2 łyżki syropu z Agawy. Ja nie miałem i dodałem troszkę syropu klonowego :mrgreen:
Awatar użytkownika
rykocz
Posty: 50
Rejestracja: 09 lis 2016, 20:41
Lokalizacja: Poznań-niedaleko

Re: Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów

Post #12 autor: rykocz » 07 gru 2016, 14:29

Zauważyłem, że nie można przesadzić z prażeniem słonecznika. W pierwszej wersji lekko przecholowałem przez nieuwagę.
Początkowo smak wędzonej makreli, przeszedł (w miarę dodawania kolejnych przypraw) w smak pomidorowów z kawą zbożową. :mrgreen:
Przypuszczam, że pochodził od zbyt sprażonego słonecznika. Kolor oczywiście ciemniejszy ale może to od pomidorów zależy?
U mężczyzn nie ma bałaganu, jest feng shui
Awatar użytkownika
Kruszynka
Posty: 196
Rejestracja: 06 lis 2016, 16:05
Lokalizacja: Wejherowo

Re: Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów

Post #13 autor: Kruszynka » 10 gru 2016, 17:20

Kolejna mutacja przepisu Reni.
Tym razem z ciecierzycą,pastą sezamową,orzeszkami ziemnymi /z nalewki /z dodatkiem rukoli,papryczki chili,trzech ząbków czosnku,sezamu prażonego,oliwy,pieprzu młotkowanego i papryki słodkiej .
002.JPG


004.JPG


....i z wafelkiem :D
006.JPG

Do tej pory robiłem humus,czasami z dodatkiem bakłażana,pomysł Reni odsłonił pole do wielu wariacji na temat past z ziarnami i suszonymi pomidorkami.Na wiosnę zaczniemy "ziołowe szaleństwo"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zawsze piję kulturalnie
a czasem z umiarem"

Jakub Wędrowycz
Pozdrawiam serdecznie :dance:

Wróć do „Na śniadanie”