Pieczeń wieprzowo-drobiowa z pieczarkami i serem

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Viszna
Posty: 6
Rejestracja: 29 lis 2016, 22:16
Lokalizacja: Różyny -okolice Gdańska

Pieczeń wieprzowo-drobiowa z pieczarkami i serem

Post autor: Viszna »

Składniki:
1 kg mięsa mielonego
½ kg piersi z kurczaka
1 kg pieczarek
8 jajek
0,4 kg żółtego sera
8 łyżek tartej bułki
4 ząbki czosnku
2 średnie cebule
masło
Przyprawy: sól, pieprz, vegeta

Pieczarki kroimy w plasterki -ja jestem leniwy i używam robota :lol:
pieczen02.jpg
Cebulkę kroimy i podsmażamy na patelni na maśle, następnie dodajemy pieczarki i dalej podsmażamy.
pieczen04.jpg
Żółty ser kroimy w małą kostkę ~0,5cm.
pieczen07.jpg
Piersi kroimy w kostkę ~1,5-2cm.
pieczen09.jpg
Po wystygnięciu pieczarek i cebulki łączymy i mieszamy wszystkie składniki, dodajemy całe jajka, wyciśnięty czosnek i przyprawy.
pieczen05.jpg
pieczen11.jpg
Masę dokładnie wymieszaną wykładamy do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką formy.
pieczen12.jpg
Różne odcienie w foremkach, bo do 2-ch zostały dodane suszone pomidory
pieczen13.jpg
Pieczemy ~100minut w 180°C
pieczen14.jpg
A oto gotowy produkt
pieczen15.jpg
Trochę słabo wygląda w przekroju, bo jeszcze ciepła, jak wystygnie będzie się dużo lepiej kroić.
pieczen16.jpg

Pieczeń jest super na zimno na kanapki.
Przy ilości składników z powyższej listy otrzymamy ~2,2kg gotowego produktu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Odpowiedz

Wróć do „Na śniadanie”