Filety z dorsza w piwie.

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Piotruś pan
Posty: 195
Rejestracja: 16 lis 2016, 18:02

Filety z dorsza w piwie.

Post autor: Piotruś pan »

Na pierwsze danie była polewka piwna, to na drugie ryba też z piwie.

Moczyć filety w piwie przez pół godz. Zeszklić cebulę i kapary, dodać śmietanę i poddusić. Rybę wyjąć z piwa, posmarować grubo ostrą musztardą. Zrobić ciasto naleśnikowe na piwie. Filety obtoczyć ciastem piwnym, smażyć na rumiano na oleju słonecznikowym. Dorsze kłaść na sosie cebulowo - kaparowym.

Ps.Użyć kaparów marynowanych.
Awatar użytkownika
Grzegorz Z.
Posty: 289
Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
Lokalizacja: Namysłów

Re: Filety z dorsza w piwie.

Post autor: Grzegorz Z. »

Jak żyć, jak żyć ;) Trzeba spróbować będzie :)
Awatar użytkownika
Ela K.
Posty: 347
Rejestracja: 06 lis 2016, 16:37
Lokalizacja: Ostróda

Re: Filety z dorsza w piwie.

Post autor: Ela K. »

Grzegorz Z. pisze:Jak żyć, jak żyć ;) Trzeba spróbować będzie :)

No właśnie też myślę, że trzeba będzie spróbować :D brzmi bardzo smacznie :)
[align=center]"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę[/align]
Awatar użytkownika
Grzegorz Z.
Posty: 289
Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
Lokalizacja: Namysłów

Re: Filety z dorsza w piwie.

Post autor: Grzegorz Z. »

Cały czas mi burzą moją listę potraw świątecznych ;)
Awatar użytkownika
Grzegorz Z.
Posty: 289
Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
Lokalizacja: Namysłów

Re: Filety z dorsza w piwie.

Post autor: Grzegorz Z. »

Elu a jeszcze Ty na swojskim browarku Zebiego ;) Mniam :)
Odpowiedz

Wróć do „Na obiad”