Strona 1 z 1

Filety z dorsza w piwie.

: 08 gru 2016, 17:40
autor: Piotruś pan
Na pierwsze danie była polewka piwna, to na drugie ryba też z piwie.

Moczyć filety w piwie przez pół godz. Zeszklić cebulę i kapary, dodać śmietanę i poddusić. Rybę wyjąć z piwa, posmarować grubo ostrą musztardą. Zrobić ciasto naleśnikowe na piwie. Filety obtoczyć ciastem piwnym, smażyć na rumiano na oleju słonecznikowym. Dorsze kłaść na sosie cebulowo - kaparowym.

Ps.Użyć kaparów marynowanych.

Re: Filety z dorsza w piwie.

: 08 gru 2016, 18:05
autor: Grzegorz Z.
Jak żyć, jak żyć ;) Trzeba spróbować będzie :)

Re: Filety z dorsza w piwie.

: 08 gru 2016, 18:07
autor: Ela K.
Grzegorz Z. pisze:Jak żyć, jak żyć ;) Trzeba spróbować będzie :)

No właśnie też myślę, że trzeba będzie spróbować :D brzmi bardzo smacznie :)

Re: Filety z dorsza w piwie.

: 08 gru 2016, 18:10
autor: Grzegorz Z.
Cały czas mi burzą moją listę potraw świątecznych ;)

Re: Filety z dorsza w piwie.

: 08 gru 2016, 18:10
autor: Grzegorz Z.
Elu a jeszcze Ty na swojskim browarku Zebiego ;) Mniam :)