UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
ArturDor
Posty: 21
Rejestracja: 11 lis 2016, 21:18
Lokalizacja: TSK

Schabowy po cygańsku

Post #1 autor: ArturDor » 01 sty 2017, 11:57

Na obiadek schabowy - taki zwykły się przejadł to troszkę urozmaicenia.
Mięso na kotlety schabowe
Pieczarki podduszone z cebulką

wykonanie
Kotlety rozbijamy przyprawiamy do smaku i na 30 min do lodówki
Po wyjęciu z lodówki na kotlety kładziemy podduszone i odsączone pieczarki a na sam wierzch ser w plastrach
Całość na blachę do pieczenia i zapiekamy w piekarniku w temp. 180*C przez około 30 min - ja sugerowałem się serem, żeby ładnie się roztopił i rozlał.

Ziemniaki blanszowane i podpiekane w piekarniku razem z kotletami

Zestaw surówek
-ogórki świeże w śmietanie ze szczypiorkiem
- sałata lodowa w sosie winegret z papryką
- pomidory ze szczypiorkiem i cebulką
IMG_2464a.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.
Ja życzę jak najlepiej

Wróć do „Na obiad”