UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
lesniak
Posty: 153
Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07

Klopsy z pyrów i sera

Post #1 autor: lesniak » 25 kwie 2017, 21:31

Klopsy z pyrów i sera

Składniki:
0,5 kg ugotowanych ziemniaków
0,5 kg białego sera powinien być wiejski twardy a nie maziowaty.
1 jajko
Ok. 1 - 2 szk mąki
Sól, pieprz.
1 cebulka pokrojona w drobną kosteczkę lub szczypiorek. jak ktoś lubi.

Panierka
1 jajko
2 łyżki mleka
mąka
Bułka tarta
Tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Ziemniaki i rozkruszony ser włożyć do miski dodać roztrzepane jajko, sól pieprz i cebulę lub szczypiorek, szklankę mąki i zagnieść na jednolitą masę w razie gdy ciasto będzie zbyt rzadkie dodać resztę mąki. Formować spłaszczone klopsy panierować w mące roztrzepanym jajku i bułce tartej smażyć na tłuszczu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts

Wróć do „Na obiad”