UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Grzegorz Z.
Posty: 291
Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
Lokalizacja: Namysłów

Sałatka z łososia po tajsku

Post #1 autor: Grzegorz Z. » 07 lis 2016, 20:34

Składniki:



4 łyżki sosu rybnego
4 łyżki soku z limonki
2 łyżeczki brązowego cukru
4 papryczki chili, posiekane
700 g filetów z łososia
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 cebula, drobno pokrojona
1 duży pomidor, pokrojony
1 szklanka (40 g) posiekanej świeżej bazylii
1 główka sałaty lodowej



Sposób przygotowania:



Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
Sos rybny wymieszać z sokiem z limonki, cukrem i papryczką. Odstawić.
Filety z łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym i natrzeć oliwą z oliwek. Piec przez 20 minut. Odstawić do przestygnięcia na co najmniej 15 minut.
Łososia przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Dodać cebulę, pomidora i bazylię, polać sosem i wymieszać.
Podawać na liściach sałaty.

DSC_0722.JPG


DSC_0724.JPG


DSC_0728.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wróć do „Sałatki i surówki”