Strona 1 z 1

Sielawa wędzona

: 07 lis 2016, 20:48
autor: Grzegorz Z.
Pokusiłem się o wędzenie tej pięknej rybki. Wieszanie na szybko na kawałku druta. Ale jest już nowy patent.

Solanka 80g/litr wody. W solance 12 h. Ociekanie przez noc. Osuszanie w wędzarni w temperaturze 35-40 stopni. Wędzenie do uzyskania koloru. U mnie wyszło to do 1,5 godziny.

DSC_0063.JPG


DSC_0064.JPG


DSC_0065.JPG


DSC_0074.JPG

Re: Sielawa wędzona

: 07 lis 2016, 21:02
autor: Gonzo
A jaki to nowy patent na wieszanie sielawki?

Re: Sielawa wędzona

: 08 lis 2016, 10:00
autor: Grzegorz Z.
Druty fi3 dopasowane długością do wędzarni. Trochę wygodniejsze i ładniej wygląda. Bo tu to była pełna rzeźba