Makrela wędzona

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Grzegorz Z.
Posty: 289
Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
Lokalizacja: Namysłów

Makrela wędzona

Post autor: Grzegorz Z. »

Solanka 80g/litr wody. Makrela w solance 24 h. Później ociekanie przez noc w temperaturze pokojowej. Osuszanie w wędzarni w temperaturze 30-40 stopni do momentu, aż skóra ryby będzie szeleściła jak pergamin. Wędzenie 45-50 stopni do uzyskania koloru. Dopiekanie przez 20-30 minut w temperaturze 85-90 stopni.

DSC_0037.JPG
DSC_0052.JPG
DSC_0053.JPG
DSC_0064.JPG
DSC_0070.JPG
DSC_0071.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Odpowiedz

Wróć do „Wędzenie ryb”