UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Krzysztof
Posty: 44
Rejestracja: 08 lis 2016, 20:15

Karp wędzony

Post #1 autor: Krzysztof » 19 gru 2016, 13:53

Solanka: sól 80g na 1l wody, 1l solanki na 1kg surowca.
Ryba zalana solanką na 24h, następnie wytarta ręcznikiem i pozostawiona do ocieknięcia-osuszenia. Wędzona 4h w temp 50st. Na koniec podpieczona 40min w 80st. Drewno olchowe.
Wędzone w pozycji wiszącej, na hakach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam na swój blog na FB

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

Obrazek
Awatar użytkownika
Gonzo
Posty: 593
Rejestracja: 05 lis 2016, 8:48
Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie

Re: Karp wędzony

Post #2 autor: Gonzo » 19 gru 2016, 15:40

Pięknie Ci to wyszło :clap:

Wróć do „Wędzenie ryb”