UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
janO
Posty: 11
Rejestracja: 11 lis 2016, 15:45

Gęś a peklowanie

Post #1 autor: janO » 13 lis 2016, 10:58

Czy mięso z gęsi peklujemy samą peklosolą czy mieszaniną peklosoli z solą ?
Mięso z gęsi jest czerwone i podobne do wieprzowiny, więc czy można zastosować solankę z 80 gr. peklosoli na 1 litr wody ?
Droga "Unio Europejska", ty się do moich wędzonek nie wpierniczaj.
Awatar użytkownika
Kruszynka
Posty: 197
Rejestracja: 06 lis 2016, 16:05
Lokalizacja: Wejherowo

Re: Gęś a peklowanie

Post #2 autor: Kruszynka » 15 lis 2016, 14:43

janO pisze:Czy mięso z gęsi peklujemy samą peklosolą czy mieszaniną peklosoli z solą ?
Mięso z gęsi jest czerwone i podobne do wieprzowiny, więc czy można zastosować solankę z 80 gr. peklosoli na 1 litr wody ?

Moim zdaniem można peklować jak każde mięso mieszanką.80g/litr będzie dobrze.Tak pekluję półgęski.Na fotce co prawda piersi kacze,ale gęsie wychodzą podobnie :D
005.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zawsze piję kulturalnie
a czasem z umiarem"

Jakub Wędrowycz
Pozdrawiam serdecznie :dance:
Awatar użytkownika
janO
Posty: 11
Rejestracja: 11 lis 2016, 15:45

Re: Gęś a peklowanie

Post #3 autor: janO » 20 lis 2016, 12:39

Ale piękne te kaczuchy :)
dziękuję za odpowiedź
Droga "Unio Europejska", ty się do moich wędzonek nie wpierniczaj.

Wróć do „Inne wyroby”