Konserwa rybna w sosie pomidorowym

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Anuś
Posty: 144
Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
Lokalizacja: okolice Łodzi

Konserwa rybna w sosie pomidorowym

Post autor: Anuś »

Nie ma w tym przepisie nic trudnego, wystarczy dobrze skomponować sobie sos pomidorowy. Do jego sporządzenia użyłam własnego przecieru pomidorowego, podsmażoną na złoty kolor cebulę białą, sól pieprz i słodką paprykę mieloną. Sos należy spróbować dopiero po całkowitym ostudzeniu. Pasteryzacja była dwukrotna. Przechowuje w lodówce. Z tej porcji wyszły pięć słoików. Zastanawiam się tylko, czy można było włożyć bezpośrednio do słoika surową rybę, czy trzeba tak zrobić jak ja to uczyniłam, czyli parzyć ją kilka minut.
P1050632.JPG
P1050637.JPG

P1050642.JPG
P1050644.JPG

8-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Roger
Posty: 201
Rejestracja: 11 lis 2016, 22:53
Lokalizacja: W-wa & Lubuskie

Re: Konserwa rybna w sosie pomidorowym

Post autor: Roger »

Wkładaj surową ;)

Tapniete z Tapatalk
Robert
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
Awatar użytkownika
Anuś
Posty: 144
Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
Lokalizacja: okolice Łodzi

Re: Konserwa rybna w sosie pomidorowym

Post autor: Anuś »

Roger pisze:Wkładaj surową ;)

Tapniete z Tapatalk

Dzięki Robert :D
Odpowiedz

Wróć do „Pozostałe wyroby”