UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Kruszynka
Posty: 196
Rejestracja: 06 lis 2016, 16:05
Lokalizacja: Wejherowo

Czerwone zielone śledzie

Post #1 autor: Kruszynka » 03 gru 2016, 7:30

Surowcem są świeże śledzie /zielone/ nie solone i w żaden sposób nie przetworzone.

Patroszymy,obieramy ze skóry i kroimy na dzwonka.

001.JPG


Przygotowujemy sos w skład którego wchodzi:
4 cebule pokrojone w piórka
1 szklanka wody
1 słoik koncentratu pomidorowego
1/3 szklanki octu
1/2 szklanki oleju
3 łyżki cukru
1 łyżka soli,liść laurowy,ziele ang.
Zagotowujemy wodę z przyprawami,dodajemy olej i cebulę którą dusimy do miękkości,dodajemy przecier i ocet,mieszamy,dodajemy pokrojone dzwonka śledzia i gotujemy razem kilka minut.
002.JPG

Pozostawiamy do ostygnięcia i na parę /min.2/ dni do lodówki

003.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zawsze piję kulturalnie
a czasem z umiarem"

Jakub Wędrowycz
Pozdrawiam serdecznie :dance:
Awatar użytkownika
Grzegorz Z.
Posty: 291
Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
Lokalizacja: Namysłów

Re: Czerwone zielone śledzie

Post #2 autor: Grzegorz Z. » 03 gru 2016, 11:40

Ile one mogą postać?
Awatar użytkownika
Kruszynka
Posty: 196
Rejestracja: 06 lis 2016, 16:05
Lokalizacja: Wejherowo

Re: Czerwone zielone śledzie

Post #3 autor: Kruszynka » 03 gru 2016, 12:45

Kilkanaście dni śmiało wytrzymują.U mnie dłużej niż kilka dni nie stały w lodówce.Znikały :D
"Zawsze piję kulturalnie
a czasem z umiarem"

Jakub Wędrowycz
Pozdrawiam serdecznie :dance:
Awatar użytkownika
Grzegorz Z.
Posty: 291
Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
Lokalizacja: Namysłów

Re: Czerwone zielone śledzie

Post #4 autor: Grzegorz Z. » 03 gru 2016, 18:08

Teraz jeszcze tylko dobrego śledzia muszę zdobyć :)

Wróć do „Przetwory rybne”