UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Grzegorz Z.
Posty: 291
Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
Lokalizacja: Namysłów

Śledzie smażone w zalewie octowej

Post #1 autor: Grzegorz Z. » 12 lis 2016, 15:02

Śledzie z przepisu Wiolety Wójcik:

https://www.facebook.com/55323635814541 ... =3&theater

Świeże tuszki śledzia umyłam. Doprawiłam solą i pieprzem. Obtoczyłam w mące. Usmażyłam na oleju, na średnim ogniu, na rumiano. Na tłuszczu na którym smażyłam śledzie poddusiłam 3 średnie cebule pokrojone w półplasterki. Do naczynia włożyłam warstwę śledzi warstwę cebuli na przemian. Całość zalałam zalewą

Zalewa

1 litr wody, szkl 250 ml octu, parę kulek ziela angielskiego i pieprzu, kilka liści laurowych, 3 - 4 łyżeczki cukru,1 łyżeczka soli - zagotować. Składniki zalewy gotowałam 5 minut. Gorącą zalewą zalałam śledzie. Śledzie muszą w zalewie postać chociaż ze dwa dni.

IMG_4370.JPG
IMG_4372.JPG
IMG_4373.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wróć do „Przetwory rybne”