Strona 1 z 2

Dymna majówka

: 02 maja 2017, 22:45
autor: cronos
Witam wszystkich
Ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum to chciałbym się przedstawić, na imię mam Sławek, zadymianiem zajmuję się od jakiegoś czasu a efekty mojej pracy przedstawiam poniżej.
Część majówkowej produkcji czyli żywiecka, piwna oraz polędwica sopocka
IMG_20170502_184533.jpg

żywiecka i polędwica
IMG_20170502_184610.jpg

piwna
IMG_20170502_184634.jpg

polędwica
IMG_20170502_184648.jpg

wyroby przygotowane do mrożenia
IMG_20170502_191726.jpg

Re: Dymna majówka

: 02 maja 2017, 22:46
autor: Grzegorz Z.
Bardzo fajne wyroby. A czemu mrozisz pakowane próżniowo?

Re: Dymna majówka

: 02 maja 2017, 22:52
autor: tier
Ładnie, gratulacje ;)

Re: Dymna majówka

: 02 maja 2017, 23:21
autor: cronos
Grzegorz Z. pisze:Bardzo fajne wyroby. A czemu mrozisz pakowane próżniowo?

Nie zawsze odrazu mrożę pozatym lubię dołączyć swoją etykietę na której mam datę produkcji i nic mi się nie zawieruszy w zamrażarce, a z tak zapakowanych wyrobów etykieta napewno nie wypadnie.

Re: Dymna majówka

: 02 maja 2017, 23:25
autor: Grzegorz Z.
Mi chodziło o to, że w próżni spokojnie w lodówce poleży :)

Re: Dymna majówka

: 02 maja 2017, 23:54
autor: cronos
Zgadza się spokojnie poleży ale przecież nie zjem wszystkiego przez dwa tygodnie, ilość wytwarzanych wyrobów nie jest zbyt duża ale też nie na tyle mała żebym zjadł wszystko od razu dlatego też pakuję wszystko próżniowo część zostawiam w lodówce a część trafia do zamrażarki.

Re: Dymna majówka

: 03 maja 2017, 10:59
autor: Ela K.
Sławku piękne wyroby, fajnie zapakowane . Jeśli chodzi o trwałość to zdarzyło nam się "odnaleźć" w lodówce krakowską zapakowaną próżniowo po ponad 2 m-cach i wszystko było ok. Spokojnie w lodówce w próżni możesz trzymać 6 tygodni :) Sprawdź ;)

Re: Dymna majówka

: 04 maja 2017, 18:48
autor: Anuś
Wyroby piękne, a ich oznakowanie świadczy tylko o tym że, dbasz o każdy szczegół :) i widzę, ze sąsiadami jesteśmy, choć nie przez płot, ale zawsze miło widzieć kogoś z okolicy na forum. :D

Re: Dymna majówka

: 04 maja 2017, 19:08
autor: cronos
Dzisiaj dalszy ciąg dymnej majówki czyli polędwica łososiowa

Re: Dymna majówka

: 04 maja 2017, 20:50
autor: Grzegorz Z.
No Panie z tą polędwicą to przegiąłeś :) Smaka narobiłeś :)