UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
lesniak
Posty: 153
Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07

Podpłomyki moje

Post #1 autor: lesniak » 20 maja 2017, 10:45

Podpłomyki moje
3 szk. mąki żytniej
1 szk. otrąb ( najlepiej żytnich)
2 łyżki miodu
1/2 szk. mielonych orzechów laskowych
Woda 1 - 2 szk.
Wykonani :
Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać na jednolitą masę.
Ciasto powinno mieć konsystencje jak na makaron. Cienko rozwałkować.
Piec na rozgrzanych kamieniach lub blasze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts
Awatar użytkownika
Grzegorz Z.
Posty: 291
Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
Lokalizacja: Namysłów

Re: Podpłomyki moje

Post #2 autor: Grzegorz Z. » 20 maja 2017, 21:18

Będzie się robić :) Płytę trzeba wykorzystać ;)

Wróć do „Grill”