Strona 1 z 1

Surówka z selera naciowego, ogórka, kapusty pekińskiej.

: 30 maja 2017, 12:08
autor: kociołek
Surówka z selera naciowego, ogórka, kapusty pekińskiej.

Bardzo zdrowa, smaczna, chrupiąca surówka z selera naciowego, idealnie nadająca się do wielu dań.
składniki:
kapusta pekińska mała
łodyżki selera naciowego 4 szt.
pęczek szczypioru
świeże ogórki 4 sztuki
rzodkiewki
kukurydza z puszki
5 łyżek stołowych oleju z pestek winogron
sól
pieprz ziołowy
pieprz czarny

wykonanie:

Kapustę pekińską kroimy w większe piórka,łodyżki selera naciowego, rzodkiewki, szczypior i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę, mieszamy wszystko. W salaterce mieszamy pieprze, sól razem z oliwą z pestek winogron, pomieszane składniki odstawiamy na 10-15 minut. I po tym czasie dodajemy wymieszaną oliwę z solą i pieprzem do surówki. Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Miskę z surówką przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki, po to żeby wszystkie składniki w surówce przeszły swoimi smakami.

Smacznego :)