Strona 1 z 1

Boczek z cebulą

: 15 sie 2017, 11:55
autor: tier
Prosta smaczna konserwa, boczek z cebulą, niebo w gębie :D :) Boczek 1,3kg kroimy w kostkę ok 1-1,5cm i peklujemy dawką 15g/kg, po 24 godz. dodaję 160g drobno posiekanej cebuli, rozgotowane zmielone skórki wp. 70g, woda 150ml, pieprz świeżo mielony. Całość dobrze wyrabiamy i do słoika, sterylizacja w szybkowarze 70 min. Jak widać dodałem 15g peklo. i 150ml wody i mimo to konserwa jest idealnie słona. 8-)
Smacznego! :D

i_DSCN5246.JPG
i_DSCN5247.JPG

i_DSCN5251.JPG
i_DSCN5252.JPG

i_DSCN5257.JPG
i_DSCN5259.JPG

i_DSCN5253.JPG

Re: Boczek z cebulą

: 15 sie 2017, 12:55
autor: tier
Pieprz oczwyiście 4g

Re: Boczek z cebulą

: 15 sie 2017, 15:58
autor: bwie
Przemku bardzo fajna rzecz Będę musiał wypróbować Pozdrawiam

Re: Boczek z cebulą

: 15 sie 2017, 18:12
autor: Sla100
Przemek od dnia dzisiejszego a jest 15 Sierpien 2017 pozostaje mi jeszcze 70 dni do powrotu do domu ale Boczek z cebula jest juz na liscie do zrobienia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ps. A co do twoich sloiczkow to ja chyba naprawde podam Tobie adres na statek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Re: Boczek z cebulą

: 15 sie 2017, 18:27
autor: tier
Sylwek, 70 dni to jeszcze sporo nowych konserw zrobię, do testów czekają już zrobione tuszonka z wołowiny i słoina w 3 smakach :D :lol: