UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Zbój Madej
Posty: 32
Rejestracja: 22 cze 2018, 16:23
Lokalizacja: Lubomierz

Kminkowa "na winie"

Post #1 autor: Zbój Madej » 29 lis 2018, 19:00

Pierwsze mieszanie-działa 8-)
Kminkowa "na winie", przyprawy jak do kabanosów z PW 16.Obrzynki ze wszystkich elementów wp oprócz głowy.
Towar zmielony prze sitko 8mm. wymieszany z p-solą i przyprawami powędrował do lodówki.
Nadziewanie w Sobotę z rańca w osłonki karmel fi 40mm. Dymienie z podpiekaniem "na macanego", bez użycia termometru wbitego w baton bo i po co :D

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... akXWADa680

20181129_171735_wm.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Zbój Madej
Posty: 32
Rejestracja: 22 cze 2018, 16:23
Lokalizacja: Lubomierz

Re: Kminkowa "na winie"

Post #2 autor: Zbój Madej » 02 gru 2018, 9:42

Gotowe :D

DSC_0133_wm.JPG
DSC_0132_wm.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Zbój Madej
Posty: 32
Rejestracja: 22 cze 2018, 16:23
Lokalizacja: Lubomierz

Re: Kminkowa "na winie"

Post #3 autor: Zbój Madej » 02 gru 2018, 15:07

Przyprawy do kminkowej tak jak do kabanosów:
p-sól - 17g/kg
pieprz czarny śwież okręcony, kminek cały i gałka muszk. starta na tarce, sypałem na oko.
Jak zaczynałem z kabanosami kiedyś, to nie pamiętam dokładnie, ale przyprawy z 16-tki mnożyłem razy 3, albo 4 :D

Wróć do „Inne”